luni, 24 mai 2010

Lasagna



La cererea audientei mai mici din casa, astazi am facut lasagna.
Ingredientele sunt:
500 gr carne de porc
500 gr carne vita
foi de lasagna
2 cepe
1 morcov
200 ml suc de rosii
4 oua
200 ml smantana
50 ml lapte
100 gr cascaval
cimbru
sare si piper

Ceapa si morcovul se taie marunt si se calesc in putin ulei.
Se adauga carnea tocata si se mai lasa la foc mediu cca 20 minute.
Se adauga bulionul, cimbru, sare, piper si se mai lasa sa fiarba 15 minute. Poza este cam neclara din cauza aburilor..:-)
Intr-o tava sau vas de yena, cum este in cazul meu, punem putin sos cu carne. Asta va impiedica foile de lasagna sa se arda. Peste sos punem foi de lasagna, jumatate din sosul cu carne, din nou foi, restul de sos iar deasupra foi.
Ouale se bat cu smantana, laptele si se toarna peste ultimul rand de foi. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor la 180 grade cca 40 minute sau pana cand se rumeneste.

Dupa ce o scoatem din cuptor, lasagna trebuie lasata sa se raceasca cel putin tot atata timp cat a stat la copt, numai asa se va taia in portii frumoase. 
Eu am taiat-o mai devreme, ca nu mai aveau spectatorii rabdare. 
Mirosul te innebuneste...
O portie si pentru voi...
Pofta buna!!!

15 comentarii :

  1. arata minunat...o idee foarte buna doar ca sotul nu o sa fie prea incantat...insa daca imi iese ca a ta...il dau pe spate:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasagnia!,preferata mea i-mi place foarte mult numai ca eu nu pun ou deasupra,am sa incerc sa fac si asa cum ai facut tu,trebuie sa fie buna!Arata extraordinar de bine!pup si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata si mi-e o foaaaame.
    Premii la mine pe blogg pentru tine.
    O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. salivez deja! am si eu premii pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Naina ai la mine pe blog niste premii,daca i-ti face placere te astept sa le ridici!pup si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. astept de ceva vreme reteta ta de lasagna.observa ca arata foarte bine si nici nu ti-au ramas vase multe de spalat cum imi raman mie cand fac aceasta mancare .se retine ideea si sper sa aiba acelasi succes si la mine.pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Sarah este mai usoara reteta mea, nu stiu daca este atat de buna ca a ta, dar cert este ca nu am atatea vase cate ai avut tu saracuta la spalat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare mult imi mai plac preparatele tale........daca ai fi mai aproape sigur mai avea musafir in fiecare zi......ha,ha,ha.
    Premii interesante te asteapta sa le ridici.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Aaaaaaa, acuma am vazut ca esti din Bucuresti..........asa ca asteaptate la o vizita din partea mea!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Maria te astept cu mare drag cand vrei tu!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Naina ! Nu te supara..cu ce ai tocat carnea...? Ca am eu am prin frigider niste pachetele de carne pe care as vrea le bag la o lasagna..probl e ca nu am masina de tocat... si nu stiu daca merge la robotul de bucatarie.. doar ce l am primit si imi e teama :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, eu toc carnea la masina de tocat electrica, dar am tocat si la robot. Merge fara probleme...:-)

      Ștergere
  12. Buna Naina ! Ai tocat cumva carnea la robotul de bucatarie? ca eu doar ce am primit unul si mi-e teama sa incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca-l ca nu are nimic, doar sa nu pui multa carne odata sa soliciti motorul prea mult.

      Ștergere
  13. Oke mersi ! Doamneee .. am scris de doua ori..nu imi aparuse :D Scuze :)...Nu pun multa...cu grija :)

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF