marți, 9 septembrie 2014

Pui Kiev


Desi denumirea ne duce cu gandul orasul Kiev, capitala Ucrainei, se pare ca acesta este un preparat din bucataria rusa...inventat la Moscova.
Daca nu l-ati facut pana acum si nu stiti despre ce este vorba, o sa va dati seama imediat ce vreau sa spun...:)
De asemenea, va salveaza daca aveti musafiri ....
este usor de facut si deosebit de gustos.

Aveti nevoie de:

Jumatati de piept de pui (1 bucata de persoana)
100 gr unt moale
1 legatura patrunjel tocata marunt
3 catei de usturoi curatati si zdrobiti
sare, piper
100 gr faina
100 gr pesmet
4 oua 

Intr-un castron se amesteca untul cu patrunjel, usturoi, sare si piper.
I se da forma unui rulou, se impacheteaza in folie alimentara si lasa la congelator pentru cca 20 minute sau pana se intareste.
Pieptul de pui se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele (asta ca sa nu umplem toata bucataria).
Pe orizontala i se face cu ajutorul cutitului un buzunar.
Untul se taie in felii potrivite...
...si se introduce in buzunarul facut cate o bucata.
Se inveleste untul cu marginile pieptului.
Aici trebuie avut grija sa impaturiti bine puiul in asa fel incat untul sa ramana acolo.
Va puteti folosi de 2-3 scobotori sa-l prindeti...insa nu uitati sa le scoateti la final.
Fiecare bucata de pui se asezoneaza cu sare, piper si se da prin faina, ou, pesmet (ca la snitelul obisnuit).
Se prajesc in ulei incins la foc potrivit pana se rumenesc.
Se scurg pieptii de pui de ulei si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt...se dau 10 minute la cuptor la 190 grade...asta pentru a fi siguri ca s-au patruns bine.
Se serveste puiul alaturi de cartofi.
Cand se taie puiul, untul se va scurge din carne si va forma un sos....cu aroma de usturoi....
Daca v-am convins, si aroma a ajuns pana la voi va rog sa-mi dati de stire...:)
Pofta buna alaturi de cei dragi!







Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF