vineri, 12 aprilie 2013

Ciorba de sfecla rosie cu bors

Acum ca suntem in Postul Pastelui ciorba asta este un deliciu, insa chiar daca nu suntem in post este indicat sa mancam din cand in cand o ciorbita de legume....
Ingrediente necesare:
1 ceapa maricica tocata marunt
2 cartofi taiati cubulete mici
3 sfecle rosii potrivite ca marime (nu foarte mari)
3 morcovi dati pe razatoarea mare
1,5 litri supa de legume
50 ml ulei 
sare si piper dupa gust

Sfecla se spala si se sterge bine cu un prosop. 
Se inteapa de 3-4 ori cu furculita si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt. Se da la cuptor la foc potrivit. Veti stii ca este coapta cand furculita intra usor in sfecla pana in mijlocul ei.
Dupa ce sfecla s-a copt, se curata de coaja...
....si se taie cubulete.
Intr-o cratita puneti uleiul si cand se incinge putin adaugati ceapa tocata marunt, cartofii taiati cubulete si sotatile timp de 10 minute amestecand mereu sa nu se lipeasca.
Adaugati sfecla, morcovii si lasati sa fiarba acoperite cu capac inca 20 de minute.
Adaugati supa de legume si lasati sa mai fiarba la foc mic cca 30-40 minute.
Cand este aproape de final, puneti 500 ml bors fierbinte (sau dupa gust).
Potriviti de sare si piper si garnisiti cu leustean tocat.
Se serveste fierbinte cu smantana si ardei iute.





Un comentariu :

Print

Print Friendly and PDF