luni, 25 martie 2013

Salata de sfecla rosie


Ingrediente:
2 sfecle rosii de marime mijlocie
3 linguri ulei
1 lingurita otet
Sare, piper
1 catel de usturoi (sau hrean ras)

Sfecla rosie se spala bine si se pune la cuptor intr-o tava pe hartie de copt.
Se lasa la cuptor cca 30-45 minute. Se incearca cu furculita daca sunt coapte, cand aceasta intra cu usurinta pana la mijloc, inseamna ca sunt gata.
Cand este gata patrunsa, se scoate, se raceste, se curata de coaja si se rade pe razatoarea cea mare.
Se amesteca intr-un castron cu uleiul, otet, sare, piper si usturoiul zdrobit (sau hreanul dat pe razatoarea cea mica).
Daca se pragateste in cantitate mai mare, salata se pune in borcan si se pastreaza 1-2 saptamani la frigider.
Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF