duminică, 9 decembrie 2012

Mancare de conopida cu pui

Astazi am sa va dau reteta de mancare de conopida cu pui asa cum se face in familia noastra. Este un pic altfel decat stiti voi mancarea de conopida, si o sa  vedeti de ce.
Reteta este una foarte simpla, iar daca va place conopida o sa va placa si aceasta mancare.
Ingrediente:
1 kg conopida
4 ciocanele de pui 
1 ceapa
200 ml suc de rosii
sare, piper, foi de dafin
Pentru a face conopida pane:
3 oua
150 gr faina

Conopida se curata si se desface in buchetele mici.
Se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Se lasa sa fiarba cca 10 minute, din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Conopida nu trebuie sa fie complet fiarta.
Se scoate din apa si se pune intr-o strecuratoare.
Ciocanelele de pui se pun la fript intr-o tigaie cu putin ulei (nici acestea nu trebuie prajite de tot). Dupa ce sunt rumenite binisor, se scot pe o farfurie iar in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt.
Cand aceasta incepe sa devina sticloasa, adaugam sucul de rosii, ciocanelele si condimentam cu 2 foi de dafin, sare si piper.
Dam oala sa fiarba la foc mic, si ne ocupam de conopida.
Dupa ce aceasta s-a scurs si racit putin cat sa putem lucra cu ea, luam fiecare buchetel si il dam prin faina...
...apoi prin oul batut
Se pun buchetelele la fript intr-o tigaie cu ulei incins.
 Se intorc pe toate partile sa se rumeneasca bine
...iar apoi se scot pe un platou cu hartie absorbanta.
Mancarea de conopida se face numai cu conopida fiarta, mie insa imi place sa o pun in mancare facuta pane.....de asta va spuneam ca este putin altfel...:)
 Buchetele de conopida se pun in oala.
 Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 minute, iar apoi se da la cuptor inca 20 minute.
 Un deliciu!
Sa aveti pofta!




6 comentarii :

  1. Pofta avem ,mai ales cand e vorba de conopida!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana acum ceva timp, sincer sa fiu nu mancasem conopida. Nu incercasem sa mananc din simplul motiv pentru ca nu ma atragea aspectul care il are :) Asta s-a intamplat pana anul trecut cand am fost la cineva acasa, musafir, nu puteam sa spun ca nu imi place conopida..era de prost gust. M-am pus la masa si am inceput sa mananc. Am ramas uimit ce gust bun are, am ramas foarte placut impresionat, dovada ca mananc mai mereu mancare din conopida :D Va multumesc pentru retata si am sa revin cu un comment dupa ce prepara sotia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place foarte mult, si mancare si murata...va stept cu vesti!

      Ștergere
  3. vai ce bine arata! nu m-am gandit niciodata sa o fac cu pui, mereu o fac doar pane... dar cu sos arata grozav! mereu pun conopida cand pun gogosari in otet, imi place la nebunie, mereu termin conopida mai intai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa incercam si conopida pane cu un mujdei de usturoi. Delicios! :)

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF