miercuri, 1 februarie 2012

Pui pe sare


O reteta foooarte simpla si deosebit de gustoasa pe care am invatat-o de curand de la un prieten. 
As putea manca zilnic asa ceva....:-)
Puiul facut astfel nu are pic de ulei, decat grasimea proprie si nu este sarat deloc, absolut deloc.

Pentru a face acest pui aveti nevoie de:
1 pui
2 kg sare mare
jumatate dintr-o lamaie
condimente dupa plac

Intr-o tava punem sarea, sa fie cam de 2 degete...eu pun fix 2 kg de sare.
Puiul se spala foarte bine si se taie pe jumatate. 
Se stropeste cu sucul de lamaie si se condimenteaza.
Se aseaza in tava peste sare.
Se da la cuptor la 180 grade pentru cca 2 ore, sau pana se rumeneste.

Asa ceva sa tot mananci.
Noi l-am devorat cu piurre de cartofi si sos allioli.
Reteta sosului o gasiti AICI

4 comentarii :

  1. Ce bine arata!
    Naina, daca doresti, ai un premiu la mine, pe care ti-l ofer cu drag si cu multa simpatie, iti multumesc, o dupa masa frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca a fost bun,dar daca tot ai tigaie zepter,poti sa-l faci mult mai rapid si sa consuimi mult mai putina sare si te asigur ca e la fel de bun.Asta nu de alta,da'ca sa ne intalnim sa te invat cum e cu tigaia aia !Am sa incerc reteta ta in cratita mea !pupu-te definitiv !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa fac Geta in aia ca abia intra 2 copane, este mica...puiul asta este demential, ma declar fana lui nr.1! te pup!

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF