joi, 18 august 2011

Prajitura Kinder Pingui


Reteta acestei prajituri este luata de pe blogul d-nei Laura Laurentiu, adica de AICI. Multumesc pt reteta!
Nu necesita un timp de preparare foarte mare si nici complicat de facut nu este, insa dupa parerea mea trebuie facuta la o sarbatoare sau cand ai multi musafiri cca 12-15 persoane.

Ingredientele sunt:
Pentru blat avem nevoie de:
10 oua
200 gr zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri gris
5 linguri faina
5 linguri cacao amara
5 linguri de miere
1 praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Crema:
700 ml de smantana pentru frisca
2 plicuri intaritor pt frisca
3 linguri lapte
2 linguri miere
esenta de vanilie

1 plic gelatina


Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata
70 gr unt
1 lingura apa
2 linguri ulei

Glazura 2 (se pune deasupra prajiturii)
220 gr ciocolata
100 gr unt
3 linguri ulei
1 lingura apa
1 lingura zahar pudra

Pentru blat se separa ouale, se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. In galbenusuri se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele, uleiul,  mierea. Compozitia se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute.

Compozitia se pune in tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic cca 35-40 min.
Intre timp preparam glazura 1, amestecam toate ingredientele si se pun pe foc mic, topindu-le fara a le fierbe. Se da apoi deoparta sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei, se mixeaza frisca impreuna cu intaritorul pe viteza mare a mixerului pana sta băţ. Adaugam gelatina hidratata conform instructiunilor de pe pachetel. Se adauga laptele, mierea, esenta si mixam bine. Rezulta o crema spumoasa.
Dupa ce blatul s-a copt se scoate si se lasa sa se racesca. Se taie pe apoi pe lung cu un cutit de paine sa ne rezulte doua foi cat mai egale.
Trecem apoi la asamblare, pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine. Peste crema se pune glazura 1 inainte preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.



Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din ingredientele amintite mai sus.
Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune restul de crema, niveland foarte bine suprafata.


Peste crema se pune a doua foaie si se apasa usor.



Suprafata prajiturii se glazureaza cu glazura 2 pregatita inainte si pastrata la temperatura camerei. Se da din nou la congelator cateva minute pana la intarirea acesteia.



Se pastreaza cateva ore la rece.Se portioneaza cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Pofta buna!




10 comentarii :

  1. grozav arata prajitura ! pacat ca nu sunt si eu printre alea 12-15 persoane!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy abia astept sa ne intalnim! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta e preferata lui fii'miu ;) Super prajitura! m-am pierdut putin in oceanul de crema!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata extraordinar de bine.Imi cam face cu ochiul prajiturica asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh my God, this cake looks GREAT! I LOVE Kinder and anything that has those combinations of milk cream and chocolate. What can I say, I am still a child :)

    Great post, and wonderful cake!

    Miroslav
    www.izmojekuhinjice.com

    RăspundețiȘtergere
  6. divina!! pentru ce sa dam banii pe E-uri si coloranti....conservanti si alte ineptii alimentare cand avem aici asa o minune de prajitura???

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este Florin! O prajitura foarte buna!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF