miercuri, 13 iulie 2011

Penne Boscaiola


Acum ceva vreme, am mancat aceste penne la un restaurant pe Lipscani, la indemnul nepoatei mele Elena, care desi nu are blog asa ca altii...:-) cunoaste toate mancarurile.
Alegerea a fost inspirata, caci sunt delicioase.
M-am documentat ceva pe net in vederea obtinerii unei retete, dar nu am gasit niciuna care sa semene cu ce am mancat eu, asa ca am improvizat si au iesit perfect.

Pentru 2 persoane avem nevoie de:
Jumatate de punga de paste penne
50 gr unt
1 ceapa taiata  
100 gr sunca taiata subtire
100 gr ciuperci feliate subtire
100 ml smantana de gatit
sare si piper
parmezan ras

Pentru inceput intr-o oala maricica, punem apa cu sare si putin ulei (pt a nu se lipi psatele intre ele),la foc. Cand apa clocoteste adaugam pastele.
Intre timp facem sosul astfel:
Intr-o tigaie cu pereti inalti (wok), punem untul, ceapa si sunca. Le lasam sa se rumeneasca putin, iar apoi adaugam ciupercile amestecand mereu.
Dupa ce s-au rumenit putin, punem smantana, sarea si piperul.
Pastele dupa ce s-au fiert, se scurg, se pun in tigaie peste sos si se amesteca.

Se servesc cu parmezan ras.


Un pranz delicios!

7 comentarii :

  1. Parmegiano draga mea!:) Arata delicios, precis sunt mai bune decat ce am mancat noi! U rule!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. delicioase si se fac si la foc automat.eu si pastele avem o relatie tare stransa.cele mai bune prietene.cand n-am timp sa fac mancare paste scrie pe meniu.mereu retetele noi sunt apreciate.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Naina,felicitari pentru retetele delicioase.Referitor la acest preparat boscaiola,iti spun eu reteta originala de aici din Napoli,unde locuiesc si unde e un specific aceasta mancare.Pe mine m-au invatat asa:intr-o tigaie punem ulei de masline calim o ceapa taiata marunt,impreuna cu 200 g de pancetta dulce.Punem ciupercile scurse de apa, o cutie si inca o cutie de mazare,nu foarte mare.Apoi punem suc de rosii,cam jumatate de sticla,si sare.Cand totul a fiert la foc mic,tragem deoparte si punem smantana dulce(panna da cucina),apoi mai punem la fiert putin pana se intareste putin compozitia.Prietenele mele italience de aici mi-au recomandat rigatoni,dar se poate si cu penne.Binenteles deasupra se presara parmigiano gratugiatto ....si crede-ma e o minunatie de mancare de care eu sunt indragostita.Sa nu te superi pe mine ca am indraznit sa imi spun parerea.Daca doresti ....poti incerca.te pupppp.roxi

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF