Daca aveti ceva branza prin frigider si nu stiti ce sa faceti cu ea, va recomand sa faceti aceste delicioase placintele .
La noi se termina rapid, abia apuca sa fie pozate...:-)
Ingrediente pentru 10 bucati.
850 gr faina
25 gr drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata daca faceti la masina de paine
400 ml apa calduta
3 linguri zahar
1 lingura unt
4 linguri ulei de masline
2 oua (se poate face si fara oua)
sare
Pentru umplutura branza de vaci sau feta.
Eu am pus toate ingredinetele in masina de paine, si intr-o ora arata asa coca:
Daca nu aveti masina de paine procedati astfel:
Dizolvam dojdia cu 1 lingurita de zahar si putin lapte caldut. Facem o gropita in centrul fainii, adaugam drojdia si amestecam putin cu o lingura. Lasam sa se umfle putin iar apoi adaugam ouale, untul, uleiul de masline si treptat apa calduta. Framantam aluatul pana obtinem un aluat eleastic.
La sfarsit adaugam sarea, framantam din nou aluatul pentru cateva minute, dupa care il lasam la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, pentru 20-30 minute.
Rasturman aluatul pe masa infainata si il impartim in bilute egale (mie mi-au iesit 20). Intindem cu facaletul fiecare biluta in foi rotunde si potrivit de subtiri.Punem pe una dintre foi branza, asezam a doua foaie si le imbinam bine marginile.
Intr-o tigaie incingem ulei si punem cate o turtita la prajit pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Asa arata aliniate:
Nu va zgarciti cu branza, insa aveti grija sa lipiti marginile bine sa nu iese la prajit.
Serviti cu smantana din belsug si zahar pudra...merge chiar si o dulceata deasupra.
Pofta buna!
Aouăleuuuuuuu...simţ enorm şi văz monstruos!!!
RăspundețiȘtergereVrei să mă omori bre?!
Apelează te rog la un curier rapid că mă ai pe conştiinţă!!!!
Tareee bine artataaaa,,mmmmm,,,,bravo!!!
RăspundețiȘtergere