duminică, 14 aprilie 2013

Pasca cu ciocolata si blat de cacao

Pentru ca se apropie Pastele m-am gandit ca v-ar interesa o reteta de pasca. 
Eu de ani buni de Paste fac aceeasi pasca, reteta o am de la nasa mea si o puteti vedea AICI
Astazi am incercat o reteta noua, sursa este AICI, multumesc Pokhas.
Reteta este foarte usoara, simpla si la obiect.
Pasca se face in tava rotunda de tort (cu diamentrul de cel putin 28 cm), eu de data asta am facut-o intr-o tava dreptunghiulara.

Ingrediente pentru blat:
180 gr zahar
200 gr unt 
300 gr faina
40 gr cacao
2 oua
1 praf de copt
1 zahar vanilat 

Ingrediente umplutura:
500 gr branza de vaci 
200 ml smantana lichida pentru frisca
100 gr smantana grasa
150 gr zahar
100 gr ciocolata alba
50 gr unt
40 gr amidon 
4 oua
1 plic zahar vanilat

Prepararea blatului:
Intr-un castron punem zaharul, ouale intregi si le batem bine cu mixerul pana se albeste compozitia. Adaugam untul moale si mixam bine.
Faina o amestecam cu cacaoa, praful de copt si le cernem peste compozitia cu oua, zahar si unt.
Amestecam totul bine si punem aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor la 170 grade pentru 15 minute, timp in care facem umplutura.
Preparare umplutura:
Untul si ciocolata le topin pe rand in cuptorul cu microunde.
Intr-un castron mai maricel punem branza de vaci, smantana grasa si cea pentru frisca, amidonul, ouale intregi, zaharul, untul, ciocolata si zaharul vanilat.
Se amesteca toate foarte bine si dupa ce blatul a stat la cuptor 15 minute, turnam umplutura peste el si mai bagam tava in cuptor 50-60 minute la 180 grade.
Se lasa sa se raceasca complet si se portioneaza dupa preferinte.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Pofta buna si spor la treaba!



3 comentarii :

  1. Imi imaginez ca iese delicioasa. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. yummy:) as manca un pic. vroaiam a=ti zic ca am incercat reteta ta de prajitura cu mousse de zmeura si mousse de ciocolata alab, eu am faut tort...a iesit f bun, a fost un hit:) multumesc

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF