duminică, 12 mai 2013

Negresa

Dupa cum stiti sunt foarte multe retete de prajitura negresa. 
Reteta pe care o postez astazi imi place in mod deosebit pentru ca nu este aspra si inecacioasa.... are interiorul moale si usor umed...o sa vedeti.

Ingrediente:
150 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar
150 gr ciocolata topita 
100 gr faina
2 oua
1 lingura cacao
1 lingurita ness
2 linguri apa calduta
vanilie
sare (un varf de cutit)

Pentru inceput dizolvati nessul in apa. 
Untul se freaca cu zaharul 1-2 minute. Punem ouale, vanilia, sarea, nessul dizolvat in apa si ciocolata topita.
Intr-un castron cernem faina, cacaoua si le adaugam in compozitia cu ciocolata.
Amestecam bine si punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bagam tava in cuptor la 180 grade pentru cca 30 minute (cuptorul sa fie incins).
Negresa este gata atunci cand se crapa la suprafata si cand bagati o scobitoare in ea trebuie sa iese cu firimituri pe ea.
Cantitatile sunt pentru o tava mica, a mea are 24/24 cm.
Daca faceti intr-o tava mai mare trebuie sa dublati cantitatile.

Dupa ce scoateti negresa din cuptor se lasa sa se raceasca complet, abia apoi se portioneaza.
Simplu si bun!

Un comentariu :

Print

Print Friendly and PDF