duminică, 31 martie 2013

Noduri cu usturoi


Iarna asta am facut "nodurile" cu usturoi foarte des, sunt foarte bune calde si excelente reci. 
Odata ce le veti face, o sa deveniti dependenti de ele...:)
Reteta este una foarte usoara, aveti nevoie de aluat de paine iar daca nu stiti cum se face, gasiti reteta AICI 
Mai aveti nevoie de:
5-6 catei de usturoi
5 fire patrunjel 
75 ml ulei
sare si piper

Dupa ce ati framantat aluatul de paine si l-ati lasat la dospit, puneti-l pe o masa infainata bine. Intindeti aluatul putin cu sucitorul si taiati-l in fasii de cca 2 cm. 
Luati fiecare fasie in mana si dati-o prin faina.
Infasurati pe degete de doua ori, rupeti aluatul iar capatul (de unde ati rupt aluatul), se trece prin cercul de coca ca si cum ati face un nod.
Cam asa arata, sau puteti sa faceti un nod simplu, insa fasia de aluat sa fie groasa, aslfel se vor usca in cuptor.
Nodurile rezultate se pun intr-o tava pe hartie de copt.
Se coc in cuptorul incalzit inainte la 180 grade cca 20 minute, sau pana se rumenesc putin.
Pentru a nu avea coaja tare, atunci cand le bagati la cuptor, puneti sub tava o alta tava in care turnati o cana cu apa.
Puteti de asemenea sa ungeti nodurile cu un galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte....eu mai fac si asa.
Intre timp facem sosul de usturoi.
In vasul de la blender, sau in robot puneti usturoiul, patrunjelul, uleiul, sarea si piperul.
Puneti blenderul in functiune si in cateva secunde veti avea un sos delicios.
Cand nodurile sunt rumenite se scot din cuptor.
Imediat fierbinti se pun intr-un castron mai mare si se toarna peste ele sosul.
Acum, daca mirosul ar trece dincolo de monitor.....miros divin.
Amestecati bine cu doua linguri pana cand sosul imbraca fiecare bucatica de paine.
Este esential sa puneti sosul peste noduri fierbinti.
Daca aveti musafiri care nu se feresc sa manace usturoi, ii veti impresiona fara doar si poate...
Daca le faceti, va astept cu pareri.
Pofta buna si sa fiti sanatosi!

6 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF