joi, 29 septembrie 2011

Gogosari umpluti cu conopida


Astazi am facut un borcan de gogosari umpluti cu conopida.
Am terminat foarte repede operatiunea, asta pentru ca am gasit in piata gogosarii gata curatati de cotor si seminte, deci restula a fost floare la ureche.
Cum mi-a mai ramas conopida, am pus si un borcan de conopida cu sfecla rosie, sa iese roz si frumoasa.
Ingredientele pentru aceste muraturi sunt:
Gogosari
Conopida
Telina frunze
Hrean
Usturoi
Foi de dafin, piper, boabe de mustar

Saramura
Apa
Sare grunjoasa
Otet de 90 grade
1 pliculet conservant

Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte. In fiecare gogosar punem buchetele mici de conopida.
In borcan se pun hreanul, frunze de dafin, telina, usturoi, piper si boabele de mustar.
Se aranjeaza gogosarii in borcane, iar pe unde raman goluri puneti buchetele de conopida.
Saramura se face in felul urmator: se pun pe foc 3 litri de apa cu 1 cana de otet si 6 linguri de sare grunjoasa si conservantul. Se lasa pana se topeste sarea si se toarna peste gogosari. 


3 comentarii:

  1. Genial propuesta para guardar me ha encantado,lindo color y saludables,hoy mismo haré una salmuera con éstos ricos ingredientes,abrazos grandes.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Mamaaaaaa cum arata! Imi place mult conopida murata, e foarte buna!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Multumesc Corina, este si preferata mea!

    RăspundeţiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF