duminică, 10 iulie 2011

Parfait


Pentru caldurile astea va recomand un parfait.
Parfait-ul este un fel de inghetata,doar ca este mai cremoasa, nu face ace si se taie felii.
Se pot obtine multe variante de parfait in functie de aromele folosite: cu ciocolata, migdale, fructe de padure, vanilie, zmeura, rom, alune, nuci...

Ingredientele sunt pentru cca 10-12 persoane.
Va trebuie 3 vase in care punem ingredientele astfel:
Vasul 1: 3 galbenusuri, 3 plicuri zahar vanilat, 2 linguri zahar
Vasul 2: 3 galbenusuri, 2 linguri cacao, 2 linguri zahar
Vasul 3: 3 galbenusuri, 3 linguri ness, 2 linguri zahar

Se amesteca bine ingredientele din fiecare vas.
Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar pudra, si se amesteca cu 500 ml frisca batuta in prealabil.
Dupa ce am amestecat albusurile cu frisca, se imparte in mod egal in cele 3 vase si se amesteca fiecare in parte.
Compozitia se pune intr-un vas de yena dreptunghiular astfel: jos compozitia cu cacao, peste ea pune compozitia cu vanilie (cea galbena), iar ultima este compozitia cu ness.
Se da la congelator pana se intareste.
Reteta initiala este ca intre straturi, sa se puna nuca prajita in prealabil, dar baietii mei nu sunt deloc prieteni cu nuca in prajituri sau in alte preparate, asa ca am sarit partea cu nuca.....:-).
Inainte de a fii servit, parfaitul se scoate din congelator cu 10 minute inainte.
Se taie usor daca folositi un cutit tinut putin in apa fierbinte.

 Pofta buna!

15 comentarii :

  1. ohh ce minunatie!!am intles eu bine?nu tre' masina de inghetata sau amestecat la fiecare 30 de minute in compozitie?pupic

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarah scumpa mea este extrem de usor, si nu iti mai povestesc cat este de bun. Incearca sa faci din 3 oua, adica mai putin si vezi daca iti place. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce s-o mai lungesc.. Parfait-ul tau e Perfect!! arata minunat Naina! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Antonina, multumesc pentru apreciere, si pentru vizita! Te mai astept! Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. aha.boon.notat reteta.revin cu impresii dupa ce fac.pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarah, astept sa-mi spui cum ti-a iesit. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. ... suuuuuuuuuuuuuuuuuuper...fara muuulta munca...fara aceeeeeeeeeeeee...:)...si albusurile sunt de la cele 9 galbenuse deja utilizate ???!!!
    multumeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc pentru reteta...:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim, albusirile sunt de la galbenusurile utilizate. te astept cu pareri dupa ce faci reteta. Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  9. Neaparat trebuie sa fac si eu,arata super.
    O saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare ac este potrivit pentru aceste momente caniculare, chiar si fara nuci. Noua ne plac nucile sau alunele carmelizate adaugate la parfait sau ceva fulgi de migdale, dar uneori simplitatea este cea mai grozava solutie. Arata foarte bine straturile, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. cele trei linguri de ness se pot inlocui cu alt ingredient ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Florina se pot inlocui cu ce aroma iti place tie.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF