luni, 27 iunie 2011

Strudel cu cirese


Cum astazi a fost mai racoare, am zis ca merge sa fac ceva la cuptor. 
Era pacat sa treaca ciresele si sa nu fac aceasta bunatate de strudel.
Este foarte usor de facut, iar din ingredientele pe care o sa le scriu mai jos, o sa va iese 8 bucati mari si late de strudel.

Indrediente:
Pentru aluat
1 kg faina
2 oua
2 cani apa minerala
1 lingurita de sare
300 gr untura

Pentru umplutura
2 kg cirese
300 gr zahar (sau mai mult daca vreti sa fie mai dulce)
2 lingurite scortisoara
200 gr pesmet
zahar vanilat


Eu am pus ingredientele pentru coca in masina de paine, la programul pentru framantat. 
Daca nu aveti masina de paine procedati astfel: punem faina pe masa iar in mijlocul ei spargem ouale, punem cate putin din apa minerala in care am dizolvat sarea. Se framanta pana se obtine o coca nu prea tare, si care sa nu se lipeasca de maini. Daca coca este prea tare, mai adaugati apa minerala, daca este prea moale, adaugati faina.
Coca obtinuta se imparte in 3 bucati.

Se ia prima bucata, o intindem cu sucitorul, o ungem cu untura, rulam ca pe o rulada si o dam deoparte.

A doua bucata o intindem cu sucitorul, o ungem cu untura, luam prima bucata o punem pestea cea dea doua si rulam.
Cu a treia bucata procedam la fel, adica o intindem, o ungem cu untura si rulam in ea cele doua bucati.
Aceasta coca se da la frigider cca 1 ora.
Intre timp ne ocupam de cirese. Dupa ce le-am scos samburi, le lasam la scurs iar apoi le amestecam cu zahar, pesmet, scotisoara, vanilie.

Dupa o ora ,scoatem din frigider coca si o impartim in 8 bucati.
Fiecare foaie se intinde pe masa infainata, punem pe margine cirese si le rulam in coca.

Strudelele obtinute se aseaza in tava in care am pus hartie de copt. Mie mi-au intrat in tava 4 bucati.
Se ung cu suc de mere si se dau la cuptor la 175 grade pana se rumenesc. 
Eu le-am lasat cca 1 ora.

Se taie in bucati potrivite si se servesc pudrate cu zahar pudra.
Se pot consuma fierbinti alaturi de o cupa de inghetata, sau reci.....sunt delicioase oricum.
Poate vi se pare complicat de facut, dar este foarte simplu....incercati, va astept cu pareri...:-)
Pofta buna!



17 comentarii :

  1. ce culoare puternica!! un strudel plin de arome! n-am pregatit ever foaia de strudel... ca mi-o lene teribila sa fac asta... dar vazand la tine cat de bine arata.. sigur o sa ma incumet si eu .. candva ;)) pana atunci ma inclin tie.. pentru rabdare.. O dulcegarie minunata de vara!! si indraznesc sa intreb... avand cirese.. imparti o felie cu noi la masa Provocarii? Pupici si o zi faina

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonia sa stii ca este foarte usor de facut, chiar neasteptat....asa ziceam si eu, dar odata ce te-ai pornit nu te mai opresti...:-)). faci tu altele mult mai complicate, siguuuur asta ti se va parea floare la ureche. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmmm ce bunatate si ce culoare, minunataaaaa! O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. vai de mine si de mine,ce ai facut tu aici !bine ca nu vede tudor, ca ma pune la munca !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pansy eu zic sa-i faci baiatului strudel, este usor de facut si buuunnn! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de bine arataaaa.Aluatul este asa de subtire si banuiesc crocant,ca sa nu mai vorbesc de umplutura.Mi-ai facut o pofta....

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata super strudelul si imi suna bine ingredientele aluatului, sigur il fac si eu numai ca voi folosi visine ca astea imi plac mult. Ciresele prefer sa le consum asa, chiar daca mai scap cate un cherry pie din cand in cand, dar visinile raman preferatele mele.
    Pup fata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Gabi si eu vreau sa fac odata cu visine, sigur este delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hm, eu nefiind o maestra a dulciurilor, nu stiam de tehnica asta la aluat. Mi se pare usor de facult si o sa incerc si eu cu ceva visine, ca ciresele s-au papat. Chit ca o sa iasa mai acrisoara, pe ai mei nu-i deranjeaza. Mersi de idee si felicitari scumpo!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Elena, vreau sa repet si eu reteta cu visine. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. mamaaaaaaa cum poate sa arate!contrastul ala alb-rosu ma face sa salivez pe tastarura.da si tu de pomana o bucata,faci fapte bune cu un amarat...adicalea eu.pupici
    PS:foarte interesanta tehnica aluatului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Te pup Sarah! Vino tu la noi ca iti facem de toate...:-)))

    RăspundețiȘtergere
  13. era preferatul meu in copilarie , mereu mi-l facea bunica mea !!!! delicios !!

    RăspundețiȘtergere
  14. Naina,harnica esti,asa ca premii virtuale te asteapta la mine pe blog !

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  16. buna ziua, as dori sa fac si eu strudel cu mere insa am o nelamurire,untura se pune in aluat sau se opreste pt a unge foile?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ramona se ung foile cu untura. Exact cum scrie mai sus in reteta.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF