sâmbătă, 5 martie 2011

Placinta cu branza


Aceasta placinta o facea soacra mea foate des, este delicioasa si dulce si sarata, si extraordinar de usor de facut. Dureaza cca 10 minute sa o pregatiti de bagat la cuptor.
Mie personal imi place sarata, dar de aceasta data am facut-o dulce.
Ingredientele sunt cam la aprecierea fiecaruia, depinde cat de mare aveti tava.
Va trebuie asa:
1 pachet foi de placinta
Branza rasa sau de vaci (eu am pus si una si alta)
4 oua
1 cana lapte
1 cana apa minerala
20 ml ulei
50 gr unt topit
Daca o faceti ca in cazul meu, adica dulce puneti si 5 linguri zahar, zahat vanilat si coaja de lamaie rasa.

Acum sa ne apucam de treaba.
Foile de placinta (decongelate bine) se desfac din pachet.
Se ia 3 foi si se aseaza in tava in care am pus uleiul (cei 20 ml ulei).

Se opresc inca 3 foi si se pun deoparte pentru ca le vom pune peste placinta.
Branza rasa se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.  Cu cat puneti mai multa branza, cu atat placinta este mai buna.

Restul de foi ramase (dupa ce le-am oprit pe cele 3 de pus desupra), se rup in bucati cat puteti de mici si se pun peste branza.

Punem laptele, apa minerala si se amesteca bine.

Se pune compozitia in tava si se lasa cca 30 minute pentru ca foile sa absoarba din lichid.

Dupa 30 minute, punem deasupra cele 3 foi oprite si intindem peste ele untul topit care le va fragezii foarte bine.

Se da la cuptor la 180 grade pana se rumeneste (cca 40 min).

Se portioneaza si se serveste calda si neaparat cu un pahar de bere..:-))
Pofta buna!

4 comentarii :

  1. delicioasa ! o reteta clasica tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exquisito y delicioso, me encanta tu blog, el cual seguiré.
    Enhorabuena y saludos desde Madrid.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamma mia, ce bine arata--- imi vine sa musc din ecranul calculatorului. Mai am rabdare, pina la vara cind merg in tara si-o sa-mi faca mama...

    RăspundețiȘtergere
  4. Que rico se ve y muy lindo,me llevo la receta,abrazos.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF