luni, 19 octombrie 2015

Baba Ganoush

Daca v-ati saturat de banala salata de vinete cu ceapa, puteti incerca Baba Ganoush.
Este asemanatoare cu salata de vinete ca si textura, doar ca in loc de ceapa se foloseste usturoi...plus alte cateva arome.

Ingrediente
1 kg vinete
3 catei de usturoi
2 linguri tahini
4-5 linguri ulei de masline
2 linguri iaurt gras
Zeama de la un sfert de lamaie
Sare, piper

Vinete se coc, se curata de coaja si se lasa intr-o sita de plastic la scurs.
Dupa ce s-au scurs, se pun pe un tocator si se toaca marunt cu un cutit de lemn sau plastic.
Eu am un satar vechi din lemn pe care il folosesc numai la tocat vinete.
Punem vinetele tocate intr-un castron, adaugam restul de ingrediente si amestecam bine.
Potrivim de sare si piper...si gata treaba.

Pentru cine nu stie, tahini este o pasta de susan, pe care o gasiti in magazinele arabesti sau in orice supermarket.
Pentru un plus de gust puteti adauga si cateva frunze de menta taiate marunt.
Se mananca cu lipe calda, sau cu paine de orice fel putin prajita.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF