duminică, 30 martie 2014

Churros

Daca ati fost la mare sigur ati vazut aceste churros, se vand sub denumirea de mexicanos....daca mai tin eu minte bine.
Se mananca cu sos de ciocolata sau sos de chili... eu le prefer cu ciocolata.
Churros sunt gogosi spaniole facute din aluatul pe care noi il facem pentru eclere.
Sunt simple, usoare si dispar imediat de pe farfurie.

Avem nevoie de:
150 ml lapte
100 ml apa
125 gr unt
150 gr faina
3 oua
1 plic zahat vanilat
sare

100 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara

Intr-o oala puneti la fiert laptele, apa, untul, sarea si zaharul vanilat.
Cand dau in clocot, tragem oala de pe foc si adaugam faina.
Amestecati rapid si energic, imediat se va lega intr-un aluat fin.
Lasati aluatul sa sa raceasca cca 10 minute, iar apoi adaugati ouale unul cate unul.
Dupa fiecare ou adaugat, amestecati bine pana la incorporarea lui completa.
Asa arata alatul dupa adaugarea oulelor.
Compozitia se pune intr-un posh....
...si spritam in ulei incins churros de cca 10 cm lungime.
Se prajesc pana devin aurii.
Aveti grija, focul nu trebuie sa fie prea tare, altfel se vor arde la exterior si vor ramane cruzi la interior.
Se scot cu o paleta si se pun pe servetele de bucatarie sa absoarba excesul de ulei.
Pe o farfurie amestecati zaharul pudra cu scortisoara si dati churros prin acest amestec.
Daca ii serviti cu sos de chili, sariti peste acest pas.

Se servesc calzi langa o ceasca de cafea sau un pahar de lapte cu cacao.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF