duminică, 18 noiembrie 2012

Bulete de cartofi cu cascaval in crusta de malai


Mi se intampla de multe ori sa-mi ramana piurre de cartofi de la mesele principale, si sa nu stiu ce sa fac cu el. 
Acum am descoperit aceste bulete, care devin o gustare delicioasa.
Sunt simple si foarte usor de facut.

Ingrediente pentru 4 persoane:
500 gr cartofi
100 gr cascaval
150 gr malai
2 oua
patrunjel verde
sare si piper
ulei pentru prajit.

Punem cartofi la fiert (intregi cu coaja) in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja, se paseaza si se pun intr-un castron.
La cartofi adaugam cascavalul ras pe razatoarea cea mica, 100 gr din malai si ouale. Amestecam bine si adaugam patrunjelul taiat fin, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust.
Din compozitie modelam buletele, le trecem prin putin ulei si le tavalim prin restul de malai.
Buletele obtinute se prajesc in ulei incins pana cand devin aurii, apoi le scoatem pe hartie absorbanta.
Daca aveti piurre de cartofi ramas de la masa, adaugati la el ingredientele de mai sus (mai putin cartofii...:-)).
Sa fiti sanatosi!

7 comentarii :

  1. Imi place mult cum arata, si crusta de malai cred ca le da un gust special!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mereu imi ramane piure. Acum o sa stiu ce sa fac cu el! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca doriti puteti sa imi dati mie piureul care va ramane :) Foarte tare reteta. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF