luni, 18 iunie 2012

Pateuri cu branza


Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj
500 gr branza rasa (sarata sau dulce)
2 oua
1 galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte pentru uns pateurile

Foietajul  se lasa sa se decongeleze cateva ore.
Se portioneaza cu ajutorul formelor de strudel pe care le vedeti in imaginile de mai jos.
Daca nu aveti asa ceva, le taiati cu cutitul in patrate pe care le impaturiti sub forma de triunghi.
Branza se amesteca cu ouale (daca va place puteti adauga si putin marar).
Se pune in fiecare forma o lingurita de umplutura.
Se inchid formele apasand marginile bine.
Pateurile rezultate se aseaza intr-o tava pe hartie de copt.
Pentru a nu se desface in timpul coacerii, se face o mica crestatura cu cutitul pe fiecare.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Se coc la 180 grade pana se rumenesc.
Ce sa va urez pe caldurile astea....nu uitati berea....:-))

8 comentarii :

  1. Buuunee raauuuu! Si ale dv foarte aspectuoase !
    Mi-ati putea spune de unde se pot achizitiona astfel de forme?
    Multumesc si va doresc numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Formele le-am luat din AFI Cotroceni, de la magaziunul Kitchen Shop.

      Ștergere
  2. http://www.pentrugatit.ro/index.php?productID=4765 se pot comanda si pe net formele

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF