joi, 19 ianuarie 2012

Placinta cu ceapa


Daca va place ceapa, inseamna ca o sa va placa si aceasta placinta. Este foarte buna si calda si rece.

Ingredientele sunt:
1 pachet foitaj
2 cepe potrivite
200 gr cascaval
putin cimbru
sare, piper
cca 25 gr unt
un strop de ulei
1 galbenus de ou si 1 lingura de lapte (pt uns placinta)

Ceapa se taie foarte fin, iar cascavalul se da pe razatoarea cea mare.
Intr-o tigaie punem untul si putin ulei (pentru a nu se arde untul). Cand s-au incins punem ceapa si amestecam pana se innmoaie. Potrivim de sare si piper, iar apoi se lasa sa se raceasca cca 15-20 minute.
Foietajul se intinde pe masa infainata, se taie marginile in asa fel incat sa se obtina un cerc.
Punem in mijlocul foietajului jumatate din cascaval, ceapa, presaram cimbru, iar apoi punem restul de cascaval.

Ceapa are acesta culoare deoarece este mai mult innmuiata in unt, mie nu imi place sa fie prajita.
Se aduna marginile si se ung cu oul amestecat cu lapte.
Se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 gr cca 30 minute, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste.


6 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF