vineri, 13 ianuarie 2012

Pastrav la cuptor


Cred ca v-am mai spus ca as manca peste oricand, sub orice forma.
Reteta de astazi este foooarte simpla, si se poate aplica oricarui tip de peste, nu numai pastrav.

Ingredientele necesare sunt:
 2 pastravi
1 catel de usturoi 
1 lamaie
ardei gras
o crenguta de marar
unt cca 20 gr
ulei de masline
sare, piper

Pestele se spala bine si se sterge de apa cu prosoape de hartie.
In interiorul pestelui punem sare, piper, o bucatica de unt, verdeata, o felie de lamaie, cateva felii de ardei gras si usturoiul taiat si el feliute mici.
Se aseaza pestele pe o folie de aluminiu, presaram sare si putin ulei.

 Impachetam pestele in folie, il punem intr-o tava sau vas de yena si dam la cuptor la 175 grade pentru cca 25-30 minute.


Se serveste cu cartofi natur si presarat cu lamaie din belsug.
Pofta buna!

6 comentarii :

  1. Vai ce pofta imi este de peste.....si eu as manca oricand! Arata minunat :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Naina,
    Am reveit in bucataria ta .Dupa ciorba de vitel, azi am gatit pastravul . Pt ca reteta e minunata .... si mancarea mea a fost buna . Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata aceasta reteta! Simpla, rapida si gustoasa. Nu agreez in schimb aluminiu, am umlplut pestii si i-am asezat cu burtile in sus, s-au facut si asa chiar daca am ales si pesti mai mari. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, Iulia este o reteta pentru peste foarte buna. Daca nu vrei sa folosesti folia de aluminiu, foloseste hartia de copt....peste se face in abur si iese delicios.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF