duminică, 8 ianuarie 2012

Crema de zahar ars


Reteta mea de crema de zahar ars este aceeasi de ani de zile, si o gasiti la Tort cu crema de zahar ars, insa de data aceasta am incercat o altfel de reteta, luata din cartea de bucate a lui Horia Virlan.
A iesit foarte buna, un pic cam dulce pentru gustul meu.
Mai jos am sa va dau ingredientele necesare.

Pentru caramel
1 pahar zahar
1 lingurita miere

Pentru crema de lapte si oua
450 ml lapte
2 oua
4 galbenusuri
1 pahar zahar
vanilie

Intr-o craticioara punem zaharul si lingurita de miere la foc mic, amestecand mereu pana la caramelizare.
Cand incepe sa prinda culoare maronie, se toarna in forme ceramice.
Eu am avut 4 forme rotunde si 4 patrate mai maricele.

Laptele se pune la fiert cu vanilia.
Intr-un bol amestecam ouale cu galbenusurile si zaharul, iar cand laptele a fiert, turnam cate putin in compozitia de oua cu zahar.
Compozitia rezultata se toarna in formele tapetate cu zaharul caramel.

Formele se aseaza intr-o tava in care vom turna apa fierbinte, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea formelor.
Dam tava la cuptor la 150 grade pentru cca 1 ora, sau pana cand compozitia din forme are textura piftiei. 



Dupa ce crema de zahar ars s-a facut, se scoate si se da la rece cateva ore. 
In momentul servirii se rastoarna cu grija pe farfurie.

Pofta buna!

10 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF