joi, 10 noiembrie 2011

Musaca cu cartofi



Nu am mai facut musaca de cativa ani, nu stiu de ce...cred ca am uitat de aceasta bunatate.
In general o fac numai iarna, mi se pare ca nu este o mancare de facut, si nici de consumat vara. Iarna in schimb, merge de minune cu muraturi.
Ingredientele necesare sunt:
1 kg carne porc tocata
1 kg cartofi
250 ml suc de rosii
1 morcov
1 ceapa
sare, piper
5 oua
250 ml smantana
100 gr cascaval

Incepem prin a pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare.
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, adaugam carnea tocata si punem din cand in cand putina apa fierbinte, pana cand, carnea este facuta.Adaugam sucul de rosii, sarea, piperul si mai fierbem pana la legarea compozitiei cu sucul de rosii. Lasam compozitia deoparte pana se raceste putin, cca 20 minute, iar apoi adaugam 2 oua si amestecam.
Cartofii ii curatam, ii taiam felii rotunde si ii punem la prajit in ulei incins. Se scot pe servetele de bucatarie sa absoarba excesul de ulei.

Intr-un vas de yena, sau o tava unsa cu putin unt, punem un rand de cartofi, peste ei punem jumatate din compozitie, inca un rand de cartofi, restul de compozitie si iar cartofi. In total vor fi trei randuri de cartofi si doua randuri de carne.

Smantana o amestecam cu cele 3 oua ramase, cascavalul ras si turnam compozitia obtinuta peste cartofi..


Dam la cuptor cca 40-50 minute, pana cand se rumeneste.

Pofta buna!

4 comentarii :

  1. Vai, ce bine arata! As devora tot, inclusiv frunza de busuioc! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana este delicioasa...cu busuioc cu tot...:-) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salivez! Arata excelent si cred ca-i foarte buna!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF