Eu fac caramelul in felul acesta de foarte mult timp.
Nu este o reteta invatata dintr-o carte, cu tehnici speciale, este o reteta usoara si rapida.
Caramelul facut astfel se pastreaza cateva saptamani in frigider.
Ingredientele necesare sunt:
200 gr zahar
200 ml smantana pentru gatit cu 32% grasime
Punem zaharul intr-o cratita pe aragaz, la foc mediu.
Amestecam bine cu o lingura de lemn si il lasam pana cand acesta incepe sa se topeasca si sa devina un lichid inchis la culoare si de consistenta mierii.
Este important sa lasi zaharul sa se topeasca in ritmul lui, fara sa-l scuturi si amesteci prea mult si fara sa dai focul mai tare. Numai astfel vei obtine un caramel uniform si bine facut.
Dupa ce tot zaharul este topit, tragem cratita de pe foc si punem smantana insa cu grija, astfel incat sa nu te arzi de la stropii de caramel care pot sa sara din cratita.
Punem cratita pe foc din nou si amestecam bine pana cand caramelul este neted (cca 5-7 minute).
Cam asta este toata munca in a face caramel.
Se foloseste la waffe, roll cinnabon...si multe alte deserturi.
O da.. si daca mai adaugi putin unt iese si mai cremos ;) pupici
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca-i grozav.Faina reteta.Spor!
RăspundețiȘtergereMultumesc foarte mult pentru reteta!... O voi incerca si eu!... Ador caramelul!...
RăspundețiȘtergereOdata caramelul astfel facut, la ce il folosesti?... Ai retete la care ai folosit caramelul?
e o reteta buna de baza !
RăspundețiȘtergerela cat de bine arata, as papa si gol caramel!!!
RăspundețiȘtergereAsa este Anto, daca pui unt iese si mai cremos, dar si asa este foarte bun.Te pup!
RăspundețiȘtergereKebea, multumesc!
RăspundețiȘtergereFelis, il folosesc la waffe, la roll cinnabon, la fursecuri....la multe dulciuri.
RăspundețiȘtergereStefy, eu il mai pun pe biscuiti, sau pur si simplu il mananc gol...:-))
RăspundețiȘtergereSi eu il pap gol:))
RăspundețiȘtergereE super!
Duminica frumoasa!
Anonim spunea...
RăspundețiȘtergereL-am facut si nu a crescut deloc! Crezi ca am pus prea putina drojdie in el?
:)))))))))))))))))))) Kidding, arata minunat, iar eu ador caramelul!! Pupici, frumoasa! <3
Mai Anonim, te joci cu focul..:-). La cantitatea asta se pun 2 pliculete de drojdie...:-)))).
RăspundețiȘtergereCaramelul, cremele cu ness sunt in capul listei pt mine. Arata foarte, foarte bine!
RăspundețiȘtergereArata super bine,si eu procedez in acelasi mod!
RăspundețiȘtergereSimplu dar delicios!
E f bun! Poti sa-l pui pe orice merita ornat. Eu vreau sa-l folosesc la eclere cu crema de ness.
RăspundețiȘtergereMariana Scarlat
Chiar e interesanta reteta ptr sos caramel.
RăspundețiȘtergerebuna...am facut cum ai facut dvs si am reusit si au iesit fff bun.....felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc! Ma bucur ca iti place!
Ștergere