joi, 13 octombrie 2011

Suc de rosii


Iarna, cand avem nevoie de suc de rosii pentru mancaruri, ciorbe, pizza...cel mai scurt drum este cel pana in camara...:-) Sucul de rosii facut in casa nu se compara cu niciunul din comert. Anul acesta rosiile au fost ieftine si din belsug, asa ca mi-am facut timp sa fac cateva sticle cu suc, asta pe langa alte muraturi si conserve.
Ingredientele sunt:
Rosii (eu am avut 15 kg)
Sare grunjoasa
Putin ulei
Conservant sau aspirina

Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana numai pulpa si sucul, fata seminte sau coaja.
Sucul astfel obtinut, se pune la fiert la foc potrivit amestecand din cand in cand.

Se lasa pe foc pana scade un sfert din cantitate.
In timp ce sucul fierbe, spalam sticlele, le lasam la scurs iar apoi le punem in cuptor la sterilizat pentru 30 minute.
Dupa ce sucul a scazut  se pune sare dupa gust, insa sa fie putin mai sarat sa nu fermenteze.Punem si conservantul sau in loc de conservant puteti sa puneti in fiecare sticla dupa ce ati pus sucul in ea, cate 1-2 aspirine, in functie de marimea sticlei. Se pune cam o aspirina si jumatate la litrul de lichid.
Punem sticlele pe o tava de inox sau metal si punem in ele sucul fierbinte, iar deasupra in fiecare sticla vom pune cam un deget de ulei.
Punem capacele la sticle si le acoperim cu patura pana a doua zi.
Din 15 kg de rosii, mie mi-au iesit 9 litri de suc.

Spor la treaba!

6 comentarii :

  1. Am facut si eu suc de rosii vreo 4 zile la rand. Anul astea am facut rosii frumoase :) Reteta mea este aceeasi cu a ta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ti-am zis ca esti de-o vrednicie extraordinara!

    RăspundețiȘtergere
  3. cand eram la mama acasa,pana sa inceapa iarna eu injumatateam cantitatea de suc fara ca macar sa observe mami.esti o adevarata gospodina.felicitari draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah multumesc si te pup! Si tu esti o gospodina desavarsita!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF