luni, 24 ianuarie 2011

Pariziene cu nutella


Un desert foarte bun si simplu de facut.

Ingrediente
500 g faina
260 ml lapte
70 g zahar
20 g drojdie
50 g unt
2 oua (din care unul pentru uns)
putina sare
nutella insa ii puteti umple cu absolut orice crema,marmelada,dulceata...etc.

Preparare
Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte.
Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.
Framantam bine aluatul.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 8 parti egale.
Una din parti o franjuram cu un cutit de pizza.
 
Punem umplutura pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.
Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.
Le aranjam intr-o tava pe hartie de copt si le mai lasam la crescut inca 30 minute.
 
Le ungem apoi cu ou si le presaram cu mac, susan sau zahar.
 
Le coacem la 180 grade cam 25-30 minute sau pana se rumenesc.
 
Pofta buna!

Sursa aici
 
 

8 comentarii :

  1. Mmmm... cat de bine arata... ce as mai manca si eu!!!!!...

    RăspundețiȘtergere
  2. yummy:)cat de bine arata...cred ca sunt foarte gustoae, trebuie incercate:)

    RăspundețiȘtergere
  3. cat de bine arata!
    cate ti-au iesit din cantitatile expuse?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine ti-au iesit ! Ma faci sa le refac :)) Noi le adoram pur si simplu... O zi minunata iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana Maria multumesc pentru reteta. S-au papat imediat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super...
    Am sa o incerc si eu.
    O seara minunata!
    Te imbratisez cu drag,Elena!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF