luni, 27 septembrie 2010

Placintele cu branza


Pentru aluat
1 ou
100 g smantana
100 ml apa
1 lingurita sare
350 g faina

60 g unt pentru uns aluatul
100 g smantana pentru uns placintelele


Pentru umplutura
500 g branza
2 oua
2 linguri smantana (doar daca branza este prea uscata)
zahar si esenta (pentru varianta dulce)
sare si marar verde (pentru varianta sarata)




Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat , putin lipicios.
Se lasa putin pe masa sa se odihneasca.

Se imparte in 3 parti, se intinde fiecare bucata in foaie subtire pe masa presarata cu faina.
Se unge cu unt iar apoi se ruleaza.

Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Cat rulourile stau la frigider ne ocupam de umplutura.
Branza de vaci si ouale se amesteca, apoi se imparte in 2. Intr-o parte vom pune sare si marar verde tocat si in cealalta zahar si esenta.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete.
Pe masa infainata se intide fiecare bucata cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile.
Placintelele le punem cu marginile in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu smantana din belsug.

Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Pofta mare!

Reteta este luata de pe blogul lui Miha. adica de aici. Multumesc Miha!

12 comentarii :

  1. mi-ai facut asa o pofta! Par sa se topeasca in gura, atat de bune par a fi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wooow Naina,dar arata spectaculos!!!Fur neaparat reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stiti fetelor ca sunt tare bune!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wau...ce frumoase sunt! Felicitari si ma bucur ca ti-au placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. woww ce bine arata si cat de gustoase trebuie sa fie !

    RăspundețiȘtergere
  6. mama mama ce bine arata....tre sa fac si eu reteta asta ca e nemaipoimenita

    RăspundețiȘtergere
  7. Graziosissima questa tua ricetta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. arata foate bine, dar daca faci aluatul de acuma seara si sa-l pun la frigider pentru maine, e ceva?

    RăspundețiȘtergere
  9. premii si un buchet de flori te asteapta la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai cat de bine arata.Smantana le-a fragezit extraordinar.Mi-ai facut o pofta....

    RăspundețiȘtergere
  11. Te-as invita cu mare drag Haplea dar nu mai sunt....si sunt asa de bune!!!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF