joi, 5 martie 2015

Pear Tarte Tatin



Am facut pentru prima data tarta tatin cu pere, de obicei o fac cu mere, gasiti reteta AICI.
Pacat ca nu puteti simti mirosul acestui desert rafinat prin ecranul monitorului...este ceva divin.
Combinatia de anason cu vanilie este incredibila.
Reteta apartine lui Gordon Ramsay si este foarte, foarte usoara. :)

Pentru 2 persoane aveti nevoie de:
1 para coapta bine
2 bucati mici de foietaj decongelat
jumatate baton vanilie
2 stelute anason
200 gr zahar
50 gr unt
30 ml rom

Para se curata de coaja, se taie in doua si i se scot codita si semintele.
Batonul de vanilie se despica in doua si se pune in para in loc de codita.
In locul in care au fost semintele se fixeaza steluta de anason.
Jumatatea de para se imbraca in foietaj...
 ...si se decupeaza in jurul ei.
 Intr-o tigaie se pune zaharul la foc potrivit sa se topeasca.
Cand zaharul are culoarea caramelului adaugam untul, se amesteca bine, iar la final punem romul si il flambam putin (prin flambare se elimina alcoolul ramanand aroma de rom).
Punem compozitia de caramel intr-o tava, aranjam perele si dam la cuptor la 190 grade pana se rumenesc, cca 15 min.
Se servesc cu inghetata de vanilie...
Va astept cu pareri...:)

Un comentariu :

  1. Pareri foarte bune dar si pareri de rau ca nu putem incerca? Numai doua bucati? Le ador, mai ales cu inghetata. ��

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF