duminică, 12 ianuarie 2014

Cartofi Duchesse

Daca vreti sa va impresionati musafirii sau numai sa scapati de banalul piurre de cartofi, cartofi prajiti...ca si garnitura, cartofi duchesse sunt perfecti.
Cartofi "ducesa" sunt deliciosi, usor de facut si merg perfect langa friptura sau peste.

Aveti nevoie de:
1 kg cartofi 
50 gr unt
1 ou
1 galbenus
sare si piper alb

Cartofi curatati de coaja si taiati in bucati potrivite se pun la fiert in apa cu sare.
Cand acestia sunt fierti (adica intra fursculita in ei usor), ii strecuram de apa in care au fiert si cu ajutorul mixerului ii mixam bine. 
Punem untul, sarea, piperul si amestecam din nou.
Adaugam oul, galbenusul si amestecam.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos formam gramajoare mici ca niste 
bezele.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si le lasam pana se rumenesc...cca 20 min.
Aceste gramajoare sunt delicioase....sunt crocante pe exterior si pufoase la interior.







Un comentariu :

Print

Print Friendly and PDF