duminică, 17 noiembrie 2013

Placinta cu dovleac

O reteta simpla, scurta, la obiect si cu ingrediente foarte putine.
Daca mergeti la piata, si nu la supermarket, sunt sanse destul de mari sa gasiti pe la babute dovleacul gata ras si ambalat in pungi de cate 500 gr sau 1 kg...asta daca nu vreti sa va dati degetele pe razatoare.

Ingrediente:
1 kg dovleac ras
1 pachet foi de placinta
200 gr unt 
150 gr zahar
un praf de scortisoara
1 plic zahar vanilat

Puneti la foc potrivit intr-o tigaie mai maricica sau o cratita 100 gr unt, zaharul si dovleacul.
Calim totul la foc potrivit cca 15-20 minute.
Luati tigaia de pe foc, adaugati vanilia, scortisoara si lasati dovleacul calit sa se raceasca.
Intre timp ne ocupam de foi.
Untul ramas se topeste.
Se ia o foaie si se unge cu unt topit pe toata suprafata. 
Peste prima foaie se pune ce-a de-a doua si se unge bine cu unt, pestea a doua foaie se pune a treia foaie si se unge bine.... a patra si a cincea foaie (cat timp ungeti foile, peste restul de foi puneti un prospop curat de bucatarie sa nu usuce).
Dovleacul racit se imparte in trei parti egale. 
Punem o parte din compozitie in mijlocul foilor, pliem capetele foilor peste umplutura si rulam. 
Placintele rezultate (3 la numar), se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se ung din belsug cu unt topit.
Se dau la cuptor la 180 grade cca 30 minute sau pana se rumenesc (depinde de cuptorul fiecaruia).
Se portioneaza si se serveste pudrata cu zahar pudra.
Aromele care se raspandesc in bucatarie sunt de nedescris...iar gustul...hmmmm







2 comentarii :

  1. In supermarketuri am vazut dovleac ras la borcan, insa nu am folosit niciodata...

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF