sâmbătă, 14 septembrie 2013

Chec

Checul este un desert foarte usor de facut si rapid, in cca 1 ora il ai pe masa...:)
Acest chec nu este cu nimic deosebit ca si compozitie de alte checuri, doar ca este pus altfel in tava...o sa vedeti.
Pentru un chec mare, asa ca al meu, aveti nevoie de:
8 oua
10 linguri faina
200 ml ulei
12 linguri zahar
1 praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
esenta de vanilie
putina sare
2 linguri cacao

Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. 
Cand sunt tari se adauga zaharul putin cate putin.
Galbenusurile se freaca cu uleiul pe care il veti pune in fir subtire (ca la maioneza).
Peste albusuri adaugati galbenusurile si aromele (zaharul vanilat, vanilia, praful de copt si coaja de lamaie rasa) si continuati sa amestecati usor.
Puneti faina cernuta (cate putin, nu toata odata), si amestecati usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta se imparte in doua castroane in mod egal.
Intr-unul din castroane puneti cacaoa (si ea cernuta), si amestecati.
 
Intr-o tava de tort tapetata (cu ulei si faina), puneti cate o lingura din fiecare compozitie, chiar in centru pana la terminarea compozitiilor.
Straturile se vor aranja singure, nu trebuie sa faceti nimic altceva.
Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 minute, sau pana se rumeneste usor (sau trece testul cu scobitoarea).

Se serveste pudrat cu zahar pudra, cu ciocolata topita sau orice topping.

2 comentarii :

  1. Am urmat exact reteta ta, timpul de coacere depinde de aragaz insa, iti multumesc din suflet ca ai publicat o, mi a iesit exact ca in pozele tale, foarte frumos, impresionant chiar si foarte gustos! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte tare sa aud asta si multumesc pentru feedback. O seara placuta!

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF