miercuri, 24 iulie 2013

Madeleine

Daca nu aveti tava de madeleine este timpul sa achizitionati una, nu o sa va para rau...:)
Madeleinele sunt usor de facut si au priza la cei mici si mofturosi.
Pentru 24 de bucati aveti nevoie de:
3 oua
120 gr zahar fin
200 gr faina cernuta
100 gr unt topit
2 linguri zeama de lamaie 
1 praf de copt
zahar vanilat
sare

Ouale se bat cu parful de sare 1-2 minute apoi adaugam zaharul. 
Le batem pana obtinem o crema pufoasa si ouale se deschid la culoare, cca 3-4 minute.
Din untul topit opriti putin pentru a unge tava, iar restul se pune peste compozitia de zahar si ou si se mixeaza incontinuare.
Adaugam lamaia, vanilia, praful de copt, faina cernuta si amestecam totul bine.
Tava se unge cu unt topit...
...si punem din compozitia obtinuta in formele de madeleine.
Se coc la 180 grade pentru 8-10 minute (in cuptorul preincalzit).
Se scot din forme si se servesc cu zahar pudra sau trase in ciocolata topita (pe baie de aburi).
Simplu si bun!




4 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF