marți, 19 februarie 2013

Jumari de rata



































De obicei cand spunem jumari ne gandim cel mai des la jumarile porc, insa nu trebuie uitate nici jumarile de rata care, dupa parerea mea, sunt un deliciu. 
Se mai numesc si rillettes de canard, dar pe romaneste....jumari de rata.

Pentru 1 borcanel de cca 400 gr avem nevoie de:
2 pulpe si 1 piept de rata
2 linguri untura de rata
sare si piper

Pulpele impreuna cu pieptul se spala si se sterg cu prosoape de hartie.
Cu cutitul crestam putin pulpele si pieptul.
Intr-o tigaie punem la incins cele 2 linguri de untura de rata. 
Untura de rata gasiti la Metro.
Punem carnea la prajit cu pielea in jos pentru cca 15 minute la foc potrivit. Acoperim tigaia cu un capac. Le intoarcem pe partea cealalta si mai lasam 15-20 minute la prajit cu capacul pus.
Fiind o carne grasa, va lasa multa untura.
Scoateti carnea pe un tocator de lemn si taiati-o in bucati mici.
Untura stransa in tigaie o puneti in borcan.
Carnea taiata se pune din nou la prajit pentru cca 15 minute sau pana cand aceasta se rumeneste bine.
Nu uitati sarea si piperul pe care le adaugati dupa gust, dupa cat de sarat sau piperat mancati.
Se aseaza carnea in borcanul in care am pus untura, punand si restul de untura din tigaie.
Se pastreaza la rece si se servesc cu paine prajita frecata cu un graunte de usturoi.
Se consuma cu incredere ...
Pofta buna!






4 comentarii :

  1. Excelent! Asa ceva nu mancat de o vesnicie:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu faci moarte de om aici!!!!!omul fiind eu,cel putin.Zilele astea ma duc sa caut untura de rata!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Geta, ma bucur ca ti-am atras atentia :))....cica ii mai zice caviar romanesc..

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF