joi, 4 octombrie 2012

Shepherd's Pie


Shepherd's pie sau pe romaneste placinta ciobanului, este un preparat clasic englezesc care nu are nici o treaba cu placinta. 
Este un preparat bazat pe carne tocata si cartofi.
Am aflat de pe Facebook, de la un prieten nou Radu Groza, ca aceasta placinta se face numai cu carne de miel, facuta cu amestec de carne care contine vita, cum este in cazul, meu se numeste Cottage Pie.
Asadar....Cottage Pie
Dupa parerea mea este buna de consumat iarna, sau ma rog cand este mai frig....dar merge si acum fara probleme.

Ingredientele de care avem nevoie sunt urmatoarele:
500 gr carne tocata (eu am folosit amestec de porc si vita)
1 ceapa mare
1 morcov mare
2 catei de usturoi
2 linguri sos Worcestershire
1 lingura pasta de tomate
250 ml supa de pui
2 linguri ulei
cimbru 
sare si piper
Pentru piurre avem nevoie de:
1 kg cartofi
50 gr unt
2 galbenusuri
parmezan ras 
(sau cascaval daca nu va place parmezanul, ca in cazul nostru)

Pentru inceput punem la fiert cartofii in apa cu sare.
Carnea se pune la prajit in cele 2 linguri e ulei incins. Lasam cca 5 minute sa se prajeasca amestecand mereu. Ceapa si morcovul date pe razatoare se pun peste carne. Adaugam sarea, piperul si cimbrul.
Tot acum adaugam si sosul Worcestershire, pasta de tomate, supa de pui si usturoiul.
Lasam sa fiarba la foc mic pana scade.
Punem carnea intr-un vas termorezistent si lasam deoparte.
Acum ne ocupam de piurre.
Cartofii fierti se preseaza, adaugam untul si galbenusurile. Amestecam foarte bine si punem parmezan ras, cca 150-200 gr. Dupa cum v-am spus si mai sus, eu am pus cascaval.
Deasupra mai presaram o portie sanatoasa de parmezan.
In vasul cel mic nu am mai pus nimic deasupra, l-am lasat asa.
Se da la cuptor la 200 grade pana se rumeneste.
Se serveste alaturi de salata sau muraturi.





6 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF