duminică, 5 februarie 2012

Placinta cu branza si spanac sau Kombe



Ingredientele necesare pentru aluat sunt:
600 gr faina
350 ml lapte
100 ml apa
100 gr unt
5 linguri ulei
25 gr drojdie proasptapa sau 1 pliculet din cea uscata
putina sare
Pentru umplutura:
500 gr branza telemea (sau branza de vaci)
400 gr spanac Bonduelle

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, iar in ele dizolvam drojdia si lasam sa se odihneasca 20 minute.
Dupa 20 minute, adaugati faina, sarea si framantati un aluat care sa nu se lipeasca de maini. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.
Daca aveti masina de paine puneti toate aceste ingrediente in vasul masinii si faceti coca la programul pentru taietei.
Coca obtinuta nu se lasa deloc la crescut.
Se imparte in 3 parti egale. Ale mele au avut 350 gr fiecare.

Fiecare foaie se intinde pe masa foarte bine infainata, cat de poate de subtire.


 Untul si uleiul se pun intr-un castronel si se topesc in cuptorul cu microunde.
Pentru a asambla placinta procedam astfel:
Punem pe masa bine infainata prima foaie iar peste ea intindem jumatate din amestecul de unt si ulei.

Punem ce-a de-a doua foie si intindem uniform branza si spanacul.
Pentru ca am vrut ca placinta mea sa nu fie sarata deloc, am folosit branza de vaci.

Asezam ce-a de-a treia foaie si intindem uniform restul de unt topit si amestecat cu ulei.

Se impacheteaza ca in imaginile de mai jos.



Se intoarce si se aseaza in tava

Se taie in portii si se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit, se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Presarati cateva seminte, eu am pus de susan si in.
 Se da la cuptor la 175 grade cca 30 minute, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste.

Pofta buna!

Reteta este luata de pe blogul Gabrielei Cara, adica de AICI.
Saru'mana de reteta Gabitzo!

6 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF