duminică, 28 august 2011

Negresa cu caise


Negresa este una dintre prajiturile mele preferate.
Sunt sute de retete pentru negresa, insa mie imi plac acelea unde negresa este umeda, cleioasa...ce sa mai....delicioasa....:-)
Prajitura este foarte usor de facut si merge de minune cu un sos de vanilie sau o cupa de inghetata.
Reteta este luata de pe blogul  d-nei Dana Tudor.

Ingredientele necesare sunt:
150 gr faina
150 gr zahar
150 gr unt
4 oua
6 linguri cacao
150 gr ciocolata rasa
200 gr cremoso sau orice iaurt
1 praf de copt
zahar vanilat, esenta de cafea (optional)
15 jumatati de caisa
Pentru uns tava:
2-3 linguri zahar brun
50 gr unt pt uns tava

Pregatim aluatul astfel: frecam untul cca 5 minute, adaugam zaharul, galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaoua, praful de copt, zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi iaurtul si ciocolata rasa.
Separat batem albusurile cu putina sare iar apoi le incorporam in aluat amestecand cu lingura de jos in sus.
Luam o tava ( vas de yena am folosit eu), cu diametrul de 21x27 cm, o ungem cu unt din belsug si presaram zaharul brun. Asezati apoi caisele cu partea in care a fost samburele in jos si turnati compozitia in tava peste caise.

Dam tava la cuptor pt cca 35-40 minute la 170 grade. Atentie prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe alta tava. Se taie patrate astfel incat caisele sa fie in centru.
Pofta buna!
Multumesc pentru reteta Dana!

14 comentarii :

  1. love it!! cele mai simple prajiturele si cele mai bune, nu-i asa? pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonina ai cea mai mare dreptate! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumusica este! am vazut-o si eu de mult timp pe blogul danei!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca e tare buna...o sa o fac si eu cat de repede...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata... yamiii. Anul asta am reusit doar o data sa gust caise... ce mi-as baga un dintisor intr-o feliuta de negresa... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am remarcat-o si eu la Dana Tudor. A ta a iesit superba. Imiplace tare mult contrastul intre prajitura neagra si caisele aurii. Mi-ai facut asa o pofta.... oare cu piersici se face? :P

    RăspundețiȘtergere
  7. super ti-a iesit ! da'io tot la imaginea ta de header ma gandesc ! am vazut fructul dragonului,ecam scump si am aflat ca nu are gust,da'tartaaia tot am s-o fac

    RăspundețiȘtergere
  8. daca ai si de cand visez la prajitura asta.ti-a iesit minunata.a avut mare succes inca de cand a postat-o Dana.am vazut-o deja de mai multe bloguri,cred ca si Edith a facut-o ,sper sa nu ma insel.oricum arata divin.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  9. Simpla si buna! Felicitari, ti-a iesit foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arat delicios! Nu m-as fi gandit sa le combin...

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte buna, am facut-o si eu anul trecut.Cand or sa apara caisele am sa o refac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Johanna poti sa o faci cu caise din compot.

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF