tag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post168893889108158923..comments2023-09-26T11:29:11.697+03:00Comments on Naina's kitchen: AllioliUnknownnoreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-31930413228684619892012-08-26T19:37:16.787+03:002012-08-26T19:37:16.787+03:00Si noua ne place foarte mult...:-)Si noua ne place foarte mult...:-)Nainahttps://www.blogger.com/profile/17985939205365534076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-7249659736790994802012-08-26T18:33:31.201+03:002012-08-26T18:33:31.201+03:00Caut gustul de la sosul acesta de cel putin trei a...Caut gustul de la sosul acesta de cel putin trei ani, undeva intr-un restaurant din Sibiu am mancat prima data, f bun. MsAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00820783070536974774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-34291125629051650842012-08-26T16:09:29.986+03:002012-08-26T16:09:29.986+03:00Buna, daca in reteta scrie lamaie, lamie se pune.....Buna, daca in reteta scrie lamaie, lamie se pune...nu este indicat sa inlocuiesti ingredientele mai ales in retetele pe care le faci pentru prima data. Mai incearca odata, dar cu lamaie de data aceasta.Nainahttps://www.blogger.com/profile/17985939205365534076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-51478265662649096852012-08-26T16:06:58.094+03:002012-08-26T16:06:58.094+03:00buna. mie nu mi-a iesit sosu nu s-a ingrosat si a ...buna. mie nu mi-a iesit sosu nu s-a ingrosat si a ramas lichid unde am gresit? am pus ulei de flaorea soarelui si otet o lingura ca nu am avut la indemana lamaie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-83841518771344342742012-02-15T22:55:50.688+02:002012-02-15T22:55:50.688+02:00Diferenta fata de maioneza este ca se foloseste un...Diferenta fata de maioneza este ca se foloseste un galbenus si 2 catei de usturoi de persoana.Consistenta si gustul fata de maioneza sunt diferite,avand in vedere ca se foloseste un galbenus de cap.Am zis si io ca tine,pana a facut frantuzoaica mea sosul si era cu totul altceva.EWa l-a facut asa:a zdrobit usturoul in mojar,cu sare,cam ca la mujdeioul lipovenesc,adaugand alternativ ulei de masline (picaturi) si zeama de lamaie,pana incepe sa se lege sosul ca la maioneza,apoiam adaugat alternativ,galbenusurile si uleiul de masline.cum am zis un galbenus de cap de om.Iti spun toate astea,nu ca sa te supar,ca asa am gandit si io catine,pana sa ma invete alex ce si cum,si diferenta e considerabila.In primul ran de consistenta si gust.E fluid ca consistenta si ca gist este spre iute.Se potriveste foarte bine cu peste,mai ales brezat sau rasol si legume.ce v-am spus eu e varianta provensala,adica din Avignon ,ca ei de acolo o am.Ce va povestit Naina este varianta catalona probabil.de bu e bun oricum !pansyhttp://panseluta-violet.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-14808701728870644162012-02-15T21:11:29.203+02:002012-02-15T21:11:29.203+02:00Cu peste este nemaipomenit!Cu peste este nemaipomenit!Nainahttps://www.blogger.com/profile/17985939205365534076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-74329683082945778762012-02-15T21:01:54.679+02:002012-02-15T21:01:54.679+02:00da, eu i-l pap cu somon la gratar si cu cu rozmari...da, eu i-l pap cu somon la gratar si cu cu rozmarin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-62468354473052921992012-02-11T17:38:24.379+02:002012-02-11T17:38:24.379+02:00Flori ma bucur ca v-a placut. La noi in familie es...Flori ma bucur ca v-a placut. La noi in familie este foarte apreciat. Sa va fie de bine!Nainahttps://www.blogger.com/profile/17985939205365534076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-48221410655334901502012-02-11T17:29:57.674+02:002012-02-11T17:29:57.674+02:00A fost foarte bun !A fost foarte bun !florinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-26505276712169741972012-02-03T18:28:46.290+02:002012-02-03T18:28:46.290+02:00Flori, cu albus cu tot.Flori, cu albus cu tot.Nainahttps://www.blogger.com/profile/17985939205365534076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-23760720856660274562012-02-03T17:34:49.301+02:002012-02-03T17:34:49.301+02:00si albusul ?si albusul ?florinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-83126176181684048162012-02-01T18:07:53.666+02:002012-02-01T18:07:53.666+02:00acuma nu vreau eu sa te contrazic,cum ar face fran...acuma nu vreau eu sa te contrazic,cum ar face francezii din sud,dar originea sosului e disputat intre Provence si Catalonia,asa din asta nu vom iesi. E o poveste intreaga cu aioli asta.Aioli este un sos,un fel de maioneza de fapt,traditional facut din usturoi,sare si ulei de masline.Diferitele regiuni ale Frantei ii mai adauga cate ceva:.in mod obisnuit se adauga si galbenusuri de ou,cam unul de persoana,2 catei de usturoi,tot de persoana ,zeama de lamaie si cam o ligura de ulei de masline extravergine.Tolul se refera la o portie.Asta in Provence,in alta parte se adauga si mustar.Eu iti povestesc de aioli frantuzesc.In Provence e chiar un fel de mancare cu peste brezat, legume fierte si sosul cu pricina.De bun e grozav.Stiu toate astea de la o prietena frantuzoaica,cu care am gatit impreuna pastrav aioli.Si cand ii spuneam ca ce ne frecam atat ca facem o maioneza cu usturoi si gata,s-a uitat la mine ca la un homeless fara speranta.pansyhttps://www.blogger.com/profile/11658044172856187185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2248293689304204104.post-20594756735917943822012-01-31T12:56:47.101+02:002012-01-31T12:56:47.101+02:00Eu una il mananc asa gol cu paine. Imi place de mo...Eu una il mananc asa gol cu paine. Imi place de mor!Antoninahttp://www.dulcegarii-culinare.ronoreply@blogger.com