sâmbătă, 13 decembrie 2014

Lichior de ouă - Eggnog

In fiecare an de Craciun soacra mea facea aceasta bautura.
Mi-am adus aminte si am zis sa readuc traditia in familie. 
Nu am facut rau, si chiar acum cand scriu aceasta postare am un pahar langa mine....deci daca mai mananc cate o litera am scuza...:)
Dupa parerea mea, secretul acestei bauturi sa iese incredibil de buna este pastaia de vanilie, deci va rog sa nu puneti zahar vaniliat...cumparati o pastaie de vanilie de la magazin si nu o sa va para rau.

Aveti nevoie de:
6 galbenusuri
400 gr zahar
600 ml lapte
200 ml whisky
100 ml rom
jumatate baton de vanilie

Intr-un castron puneti galbenusurile si zaharul. 
Amestecati bine cu mixerul cca 2-3 minute.
Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca putin, nu mult, atat cat sa nu fie rece, si puneti in lapte batonul de vanilie despicat in doua.
In compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam laptele si mutam castronul pe o oala cu apa clocotita (bain-marie).
Amestecam bine cu telul vre-o 15 minute.
Luam castronul de pe oala si lasam deoparte pana se raceste bine de tot.
Cand compozitie este rece adaugam treptat bauturile...si gata lichiorul.
Din ingredientele de mai sus iese cca 1 litru de lichior.
Lichiorul se poate consuma imediat. Cu cat se pastreaza mai mult cu atat se ingroasa....si nu uitati, inainte sa puneti in pahar, agitati putin sticla.
Sper sa va fie de folos acesta reteta si sa o faceti pentru masa de Craciun, cu siguranta va veti incanta musafirii.


2 comentarii :

  1. Suuuuper reteta! Romul care se pune la sfarsit, este alb?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este alb, este galbui, dar nu are importanta culoarea. Ouale sunt importante sa fie de tara daca se poate, sa iese mai galben.

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF