marți, 13 martie 2012

Milch Schnitte


Vorbeam saptamana trecuta cu prietena mea Gabi despre ce bunatati a mai facut, si imi spunea ca le-a facut copiilor prajitura Milch Schnitte. 
De mult imi povesteste ea de aceasta prajitura, cat este de buna si usor de facut. 
Asadar am facut-o in week-end si ii dau dreptate, este nemaipomenita.
Multumesc de reteta Gabitzo!

Ingrediente:
Pentru blat:
 4 oua
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri pline de gris macinat
2 linguri cacao
2 linguri faina
 2 linguri de miere 
1 lingurita de praf de copt
 20 ml lapte
 100 ml ulei
 sare

Crema de lapte
200 g lapte condensa
200 ml de frisca lichida
1 plic intaritor de frisca
100 ml lapte
6 g gelatina
50 g miere (1 lingura cu varf)
esenta de vanilie

Pentru a face blaturile, separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Faina se amesteca cu grisul, cacao si praful de copt.
Se adauga in galbenusuri si se amesteca.
Adaugam si laptele, uleiul si mierea.
Albusurile se bat spuma cu putina sare si se pun in compozitia cu cacao amestecand usor de jos in sus.
Compozitia rezultata o impartim in doua cantitati egale. Eu sa fiu mai sigura le cantaresc.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se coc 2 foi cca 13-15 minute la 165 grade.

Pentru crema de lapte procedama astfel:
Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte.
Gelatina hidratata o dizolvam in 50 ml lapte la foc mic, iar dupa ce s-a topit o punem in laptele condensat.
Adaugam mierea si vanilia.
Frisca o batem cu intaritorul de frisca iar apoi ii adaugam compozitia cu lapte condensat.

Se da la frigider cca 30 minute, apoi se pune intre cele doi foi si se da la frigider pentru cca 2-3 ore.







11 comentarii :

  1. Super arata! Adevarul este ca tot ce face Gabi este delicios! :)
    Am salvat si eu reteta, desi n-am decat un "copil" trecut de 30 de ani :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona copilul tau se va bucura si cu siguranta ii va placea...:-)

      Ștergere
  2. O sa-i pregatesc si eu dulcegaria asta motanului. cu siguranta va fi incantat! arata super! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Te pup, Adriana si sa va fie de bine! Ma bucur nespus ca v-a placut.
    Eu, ultima data am dublat cantitatile, la aceeasi tava si mi-a placut parca mai mult, fiind mai inalta. Si nu in ultimul rand, sa folosesti cu spor robotul, sa faci cat mai multe bunatati cu el!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi, dear Naina!
    Lovely recipe!!!! I liked it so much!
    Congratulations.

    Hugs from Brazil.

    Luiz

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,imi face cu ochiul reteta asta,as vrea sa o incerc eventual doza dubla cum a zis Gabi mai sus.Intrebarea mea este : pot sa folosesc smantana de tara in loc de frisca lichida? Multumesc anticipat pentru raspuns si pe curand :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, nu stiu daca merge cu smantana de tara, nu am incercat... Mai bine folosesti frisca sau faci o portie mica cu smantana de tara sa vezi cum iese.

      Ștergere
  6. BUNA,VREAU SA INCERC RETETA,IMI POTI SPUNE CE MASURI ARE TAVA PE CARE AI FOLOSIT-O? MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF