miercuri, 16 noiembrie 2011

Salata de rucola cu rosii cherry



Rucola face parte din familia cruciderelor, fiind soră de sânge cu varza, broccoli și conopida, deci a moștenit o avere anticancerigenă considerabilă.
Este o sursă importantă de vitamine A și C, precum și de vitamina K.
Consumul de rucola regleaza colesterolul, ajuta digestia si reduce anemia. Sper ca aceste lucruri va vor convinge sa o consumati cat mai des posibil.
Este delicioasa, avand un gust usor picant.
Ingredientele sunt in functie si de ce ii place fiecaruia. 
Eu am folosit astazi urmatoarele:

100 gr rucola
5 rosii cherry taiate in sferturi
30 gr branza albastra ( merge foarte bine si cu mozzarella) cubulete
cateva alune de padure
6 prune uscate taiate potrivit de mari
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
3 frunze de busuioc proaspat
sare, piper dupa gust

Intr-un castron mic punem otetul cu frunzele de busuioc tocate si uleiul de masline. 
Punem restul ingredientelor intr-un vas, turnam dresingul peste acestea si amestecam. Asezonam cu sare si piper si servim imediat.
Salata merge consumata si langa alte preparate.
Daca tineti post, nu mai puneti branza.


Pofta buna!





3 comentarii :

  1. si mie imi place rucola,asa ca iti propun sa incerci sa pui si 2-3 picaturi de ulei de susan,sa vezi ce bunatate iese!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy nu am ulei de susan, dar o sa cumpar sa incerc si varianta asta.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF