duminică, 23 mai 2010

Clatite cu branza la cuptor


Acest desert este un deliciu, si nu exagerez deloc cand spun asta. Eu zic ca nici nu este greu de facut.
Ingredientele sunt:
10 clatite, reteta de clatite o aveti aici

Pentru umplutura:
500 gr branza de vaci proaspata
4 galbenusuri
100 gr zahar
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie (sau portocala)

Pentru sosul de vanilie:
4 galbenusuri
200 ml smantana de gatit
zahar vanilat burbon
2 linguri zahar pudra

Dupa ce am facut clatitele, facem umplutura astfel: branza de vaci se amesteca cu zaharul, galbenusurile, si aromele.


Se umple fiecare clatita, se ruleaza si se aranjeaza in tava.

Albusurile se bat bine cu un strop de sare, si la final 2 linguri de zahar pudra. Punem peste clatite si dam la cuptor pana cand albusurile s-au rumenit (10-15 minute).


Dupa ce am bagat clatitele la cuptor, facem sosul de vanilie. Galbenusurile, zaharul, smantana si zaharul vanilat le punem intr-o oala in bain-marie, si amestecam tot timpul pana se ingroasa.

Clatitele se servesc cu sosul de vanilie cat sunt inca calde.

Pofta bunaaaa!!


Retea este luata de pe blogul lui Adi Hadean

8 comentarii :

  1. Foarte fain arata,la noi le spune "CLATITE BANATENE"pentr ca este un restaurant in timisoara unde se serveste asa ceva,acolo am mancat prima data.Sunt delicioase.Imi place blogul tau si o sa mai vin.Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri Mirela si te mai astept pe la mine! Duminca placuta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. suuuper!Renumitele "clatite banatene" - asa cum zice si Mirela, doar ca-n reteta lor sosul de vanile se baga la cuptor odata cu clatitele.Unul dintre deserturile mele preferate! Ma tenteaza si felul in care-ai facut tu sosul. Bravo! Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Gaby, te mai mai astept pe la mine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai Naina ce mi-ai facut!!!!!!Imi cumpar branza si le fac....demult cautam o reteta pe gustul meu ..reteta asta este peste asteptarile mele!!!!
    Sa ai o saptamana frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow...........ca bine mai arata si ce delicioase trebuie sa fie........nu am mancat niciodata dar inghit in sec cand ma uit la ele.
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Faine clatitele tale cu branza sau 'clatitele banatene'-cum le-au zis unii! Se mai fac si cu stafide adaugate in branza...

    RăspundețiȘtergere
  8. Naina,le-am facut...excelente!!!Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF