marți, 6 aprilie 2010

Drob

Ingrediente:
organe de miel
prapure de miel
ficat de pui (250 gr)
3 legaturi ceapa verde
3 legaturi usturoi verde
3 legaturi marar
3 legaturi patrunjel
5 oua crude
3 oua fierte tari (decojite)
sare, piper

Organele de miel se controleaza cu atentie sa nu aiba fire de par.
Se spala bine sub jet de apa si impreuna cu ficatul de pui se fierb cca 30 minute in apa cu sare.
Prapurele se pune intr-un castron cu apa calda sa nu se usuce si sa-l putem intinde cu usurinta peste drob.
Dupa ce organele au fiert, se scurg de apa si se dau prin masina de tocat carne.
Verdeturile se taie marunt si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei cca 5 minute. 
Se amesteca cu organele tocate, adaugam ouale crude si potrivim de sarea si piper.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din compozitia rezultata si se aranjeaza ouale fierte in ea.
 Se acopera cu restul de compozitie ramasa...
...si se inveleste deasupra cu prapurele de miel.
Drobul se da la cuptor pentru cca 30 minute sau pana se rumeneste putin.
Drobul se lasa sa se raceasca in vasul in care s-a copt si se serveste rece taiat felii impreuna cu ceapa verde, ridichii...
Drobul se poate face numai din ficat de pui, iar deasupra in loc de prapure si unge cu 1 ou batut.
Pofta buna si sa fiti sanatosi!

4 comentarii :

  1. Super ti-au iesit.... Pupici, Sanda

    RăspundețiȘtergere
  2. as vrea tare mult sa fac si eu dar mi-e frica ca sotul nu mananca si apoi imi trebuie o luna sa termin de mancat drobul :P
    (stiu ce vrei sa spui,sa fac intr-o tava mica,nu?ei bine dupa cum stii n-am asa ceva,mai intai sa gasesc sa imi cumpar tava)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarah, se poate face si sub forma de painici, adica mai multe drobulete intr-o tava...:-))

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF